Informeaza-te despre colectarea selectiva

Tuesday, July 28, 2009

Un românaş de pe DC++ amendat cu 2.950 de euro

Se ia un hub (hub.xboss.ro) de pe DC++ şi se alege la întâmplare un utilizator. Se găsesc la acesta 210,13 GB fişiere share-uite, din care 66,36 GB piese muzicale romanesti si straine. Se face plângere în decembrie 2007, iar în iulie 2009 se obţine rezultatul: amendă de 2.950 de euro pentru sucker. Mai precis, câte 10 euro pentru 295 de "produse originale". Aşa a procedat Uniunea Producătorilor de Fonograme din România (UPFR), iar utilizatorul a plătit şi a declarat, evident, că nici prin cap nu-i trecea că ar comite vreo infracţiune. Alte detalii aici. Oare pe ODC se bagă?

2 comments:

Istvan Szakats said...

Salutare,

Reprezint fundatia AltArt (www.altart.org). Anul trecut am facut o cercetare pe cultura file-sharingului in Romania. Catalogul proiectului se gaseste aici: www.altart.org/bareshare_catalog_05.pdf

Am vrea sa dam de userul cu pricina, deoarece consideram ca acest caz este o vanatoare de vrajitoare.

Ma puteti ajuta? Daca da, raspundeti va rog pe istvan [at] altart [punct] org

Mersi,

i

gaboss said...

Din pacate, in afara de informatiile cuprinse in comunicatul UPFR nu am alte date. Presupun, oricum, ca respectivul utilizator a solicitat anonimatul. S-ar putea sa fie posibil sa consultati la tribunal decizia care, teoretic, este publica.