Informeaza-te despre colectarea selectiva

Wednesday, July 29, 2009

Cifra zilei

În România sunt ascunse 400 de geocache-uri. Nu ştiţi ce sunt ele? Nici eu n-am ştiut, până când am primit un comunicat privind organizarea primului eveniment de geocaching din Romania, ce va avea loc între 7 şi 9 august la Sighişoara.
Ideea jocului este destul de simplă şi a apărut în SUA în anul 2000, în momentul în care accesul la 24 de sateliţi nu a mai fost restricţionat. Un anume Dave Ulmer a dorit să testeze precizia sistemului GPS şi a ascuns într-o pădure o "ţintă". El şi-a numit ideea "Great American GPS Stash Hunt". Deşi între timp numele s-a schimbat în "geocaching", principiul a rămas acelaşi: ascunzi o cutie, notezi coordonatele GPS ale locaţiei şi le publici pe internet. Căutătorul ia coordonatele de pe net, caută cutia, iar dacă o găseşte ia ceva din cutie şi lasă un alt obiect în loc.
În prezent, în SUA sunt ascunse sute de mii de cutii, în Germania peste 60.000, în Anglia 30.000, în Franţa 6.000. În Romania, dup[ cum spuneam, sunt aproximativ 400, prima fiind depusă la 1 aprilie 2001, lângă castelul Bran.

No comments: