Informeaza-te despre colectarea selectiva

Monday, April 27, 2009

Romtelecom se laudă de cutremur

Comunicat Romtelecom:
"Datele centralizate până la acest moment în legătură cu funcţionarea reţelei Romtelecom după cutremurul de sâmbătă, 25 aprilie, indică o creştere în medie a traficului în reţea de 1000%, imediat după cutremur, comparativ cu o zi obişnuită.
Chiar şi în aceste condiţii, marea majoritate a acestor apeluri s-au realizat în condiţii bune, doar în patru centrale dintre cele aproximativ 100 deţinute de companie la nivel naţional, înregistrându-se unele probleme de congestie, care au dus la nefinalizarea unui număr de sub 10% de apeluri din totalul apelurilor iniţiate."
Nu-i aşa că v-aţi repezit imediat la fix (dacă-l mai aveţi, desigur) să sunaţi? Părerea mea e că reţeaua Romtelecom a fost mai mult "la primire" de apeluri...

UPDATE: Şi Vodafone "rupe tăcerea":
"Vodafone România a înregistrat o creştere cu 800% a solicitărilor de iniţiere a apelurilor de voce, la nivel naţional, imediat după producerea cutremurului
- În Bucureşti, numărul apelurilor iniţiate a crescut de 10 ori în câteva minute
- În numai 45 de secunde, numărul apelurilor iniţiate de utilizatorii de cartele Vodafone a crescut de 5 ori
'Reţeaua Vodafone a funcţionat la parametri normali pentru o astfel de situaţie. Ceea ce s-a produs a fost o supraîncărcare a reţelei, în urma iniţierii simultane a unui număr de 8 ori mai mare de apeluri, într-o perioadă foarte scurtă. Zonele în care utlizatorii au întâmpinat dificultăţi în apelare au fost Bucureşti, Muntenia şi parţial Moldova. Am luat măsuri speciale de intervenţie rapidă, atât pentru a preveni indisponibilitatea reţelei, cât şi pentru decongestionarea traficului. Echipele formate din specialişti Vodafone şi ai furnizorilor de echipamente, Huawei şi Ericsson, au finalizat intervenţia în jurul orei 23', a spus Vishant Vora, Chief Technology Offcer, Vodafone România.
Traficul de SMS a înregistrat întârzieri cuprinse între o ora şi jumătate şi două ore, în anumite zone ale capitalei. Traficul de date în reţeaua Vodafone a fost afectat într-o mică măsură."

2 comments:

Dan said...

Gabi, zi si de Zapp, zi si de Zapp! :-)

Gabriel Barliga said...

Na, zic de Zapp... :) Ei n-au probleme, la cât de "mulţi" utilizatori au...