Informeaza-te despre colectarea selectiva

Monday, April 06, 2009

Plăţile online cu cardul au crescut cu 59% în trim. I

ePayment anunţă că valoarea comerţului electronic cu plata online prin card bancar în primele trei luni ale anului a fost de 18,58 milioane de euro, în creştere cu 59% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform RomCard. Numărul de tranzacţii înregistrate în aceeaşi perioadă a fost de aproape 256.000. Prin platforma ePayment, au fost derulate 220.000 de tranzacţii, cu o valoare totală de 17 milioane euro. Câteva date din comunicat:
"În sectorul telecomunicaţiilor, numărul tranzacţiilor a crescut în ianuarie-martie 2009 cu 85% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Turismul şi transporturile reprezintă segmentul care a înregistrat cea mai bună evoluţie, numărul tranzacţiilor fiind cu 111% mai mare faţă de primul trimestru al anului trecut.
(...) Segmentul serviciilor, care ocupă acum locul trei în topul tranzacţiilor, după numărul comenzilor efectuate în magazinele ce lucrează cu GECAD ePayment, a înregistrat o creştere cu 80% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, principalele servicii solicitate fiind cele de acces la conţinut şi găzduire web.
(...) În ceea ce priveşte retailul online, singurul segment afectat a fost cel al produselor hardware IT care, în sistemul ePayment, a înregistrat un număr de tranzacţii mai redus cu 22% decât în primul trimestru al anului trecut şi a fost depăşit, ca număr de comenzi, de vânzările de bilete la concerte şi spectacole. Acestea, la rândul lor, au crescut de peste trei ori, ca urmare a numeroaselor concerte anunţate în acest an. În timp ce vânzările pentru produse hardware au scăzut, tranzacţiile cu produse software au crescut cu 123%.
(...) La nivelul întregului sector al retailului online, numărul tranzacţiilor online a fost cu 80% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut."

No comments: