Informeaza-te despre colectarea selectiva

Thursday, July 31, 2008

Bucureştiul şi bicicletele sale minunate?


Am fost azi la lansarea "primului centru de închiriat biciclete din Bucureşti", Cicloteque. Am pedalat cu plăcere prin oraş (Parcare Atheneu - Facultatea de Drept), deşi cred că oamenii care aşteptau troleul pe traseu nu au fost la fel de fericiţi (unii chiar au înjurat caravana biciclistică). Care-i treaba? Citez din comunicat:

"Cicloteque se va deschide pentru public din 1 august, punând la dispoziţia doritorilor un parc velo de 100 de biciclete. Centrul va fi deschis în fiecare zi a săptămânii, între orele 8:00-22:00 (luni-vineri), respectiv 10:00-22:00 sâmbăta şi duminică. Bicicletele vor putea fi închiriate exclusiv pe baza unui abonament anual în valoare de 100 RON (50 RON pentru studenţi), la care se adaugă o taxă de 2 RON / h (1 RON / h pentru studenţi) la fiecare închiriere. De asemenea, abonaţii pot opta pentru alte două variante de închiriere: 10 RON pentru 12 h (5 RON pentru studenţi), respectiv 20 RON pentru 24 h (10 RON pentru studenţi)... Pentru început bicicletele vor putea fi închiriate şi aduse înapoi doar la sediul Cicloteque, urmând ca în viitor proiectul să se dezvolte prin mărirea parcului velo şi deschiderea mai multor puncte de unde vor pot fi luate / returnate bicicletele.".

Ce bine-ar fi să ajungem şi noi ca la Copenhaga... Numai bine celor de la Asociaţia MaiMultVerde, care se află în spatele iniţiativei.

No comments: