Informeaza-te despre colectarea selectiva

Wednesday, June 11, 2008

Licenţa WiMax, ieftină ca braga

Guvernul a aprobat taxa pentru licenţele WiMax, care va fi de 7,5 milioane de euro bucata, anunţă MCTI. Se vor da două licenţe. Citez din comunicat:

"Executivul a aprobat astăzi, 11.06 a.c., o Hotărâre de Guvern care stabileşte că taxa de licenţă pentru acordarea dreptului de utilizare a frecvenţelor radio în benzile de frecvenţe 3600–3657 MHz şi 3700-3757 MHz este egală cu echivalentul în lei a 7.500.000 euro.
Conform actului normativ, taxa de licenţă se va achita o singură dată, integral, în termen de 30 de zile de la desemnarea câştigătorilor procedurii de selecţie competitivă organizată de către Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei.
În urma organizării procedurii de selecţie, vor fi acordate două licenţe de utilizare a frecvenţelor radio, în benzile de frecvenţe 3600–3657 MHz, respectiv 3700-3757 MHz. Prin scoaterea la licitaţie a celor două benzi de frecvenţe, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei încurajează furnizarea, către populaţie, de reţele publice de comunicaţii electronice şi de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului şi a introducerii sistemelor BWA (Broadband Wireless Access – acces pe suport radio de bandă largă)."

No comments: