Informeaza-te despre colectarea selectiva

Friday, January 11, 2008

Oficial - Hariri a înghiţit Zapp

Zapp tocmai a anunţat oficial că Saudi Oger a cumpărat de la Qualcomm participaţia de 50% deţinută în Inquam de americani. Desigur, despre banii nu s-a suflat nici o vorbă. Iată comunicatul integral:

Saudi Oger a achiziţionat Telemobil S.A., operatorul de telefonie mobilă Zapp
Bucureşti, 11 ianuarie 2008 - Saudi Oger Ltd. a anunţat azi achiziţionarea de la partenerul său de lungă durată, Qualcomm Incorporated, a 50% din participatia acestuia în compania Inquam Limited.
Telemobil S.A., o subsidiară a Inquam Limited, furnizează în România servicii mobile de date şi voce 3G sub numele de Zapp, fiind achiziţionată în anul 2000 de către Inquam, o companie care avea că actionari cu participatii egale Saudi Oger Limited şi Qualcomm Incorporated. Saudi Oger Ltd. este de asemenea acţionarul principal al Oger Telecom, lider pe pieţele în curs de dezvoltare.
Achiziţionarea Telemobil S.A. se referă la cumpărarea participaţiei Qulacomm în Inquam Limited în proporţie de 100%, fără ca alţi termeni ai acestei tranzacţii să fie făcuţi publici.
Telemobil este primul operator CDMA din lume care a lansat servicii comerciale 3G în bandă de 450 MHz. De curând, Telemobil a câştigat licenţă de spectru UMTS în bandă de 2100 MHz şi în scurt timp va începe o expansiune masivă a reţelei sale utilizand această frecvenţă.
În urma acestei achiziţii, grupul Saudi Oger rămâne pe deplin dedicat dezvoltării şi creari de valoare atât pentru actionari cât şi pentru angajaţii Zapp România şi Zapp Portugalia. Saudi Oger continuă să aibă o relaţie foarte bună cu QUALCOMM, şi aşteaptă cu mare interes viitoarele inovaţii ale acestuia în domeniul soluţiilor mobile de voce şi date CDMA şi WCDMA în 450 şi 2100 MHz.

No comments: