Informeaza-te despre colectarea selectiva

Tuesday, May 29, 2007

Karaoke capitalism

Unul dintre speakerii mari ai lumii pe leadership, Kjell Nordstrom (autor, printre altele, al cărţii Funky Business), a fost la Bucureşti. Omul are idei, talent, vrăjeşte mulţimile şi le zice bine. Iată câteva panseuri:
- Oraşele devin mai importante decât ţările, în condiţiile în care populaţia urbană este în continuă creştere şi anul acesta a depăşit-o pe cea din mediul rural pe plan global
- Principiul "self selection" - Oamenii caută un loc care să îi reprezinte, fie el oraş sau companie. Prin urmare, globalizarea înseamnă, de fapt, tribalizare - oamenii îşi caută triburile.
- De ce SUA sunt în top pe planul succesului în afaceri? Pentru că America nu este o ţară, ci o idee - oricine poate deveni american, în timp ce în Europa eşti considerat cu adevărat "de-al locului" abia la a doua sau chiar a treia generaţie, iar în Japonia niciodată. Prin urmare, SUA adună tot ce e mai bun în materie de talent şi inteligenţă din toată lumea, promovând meritocraţia, nu mediocraţia (este imposibil, spune Nordstrom dând un exemplu de la el de acasă, ca o universitate suedeză, unde toţi profesorii sunt suedezi, să fie una de top, pentru că nu doar suedezii sunt cei mai inteligenţi în Suedia). Şi corolarul acestei idei este un citat bestial: "Toate premiile Nobel merg în America, mai puţin cel pentru pace".

2 comments:

Anonymous said...

Si iata ca revine la Bucuresti, intr-un spectacol impreuna cu Jonas, colegul lui...

Anonymous said...

www.meetthethinkers.ro